Пилешки гърди с естрагон

29/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на ниски градуси. Поръсете с брашно и леко посолете пилешките гърди. Загрейте маслото и 1 с.л. олио в тиган и запържете гърдите около 6 минути от всяка страна.

Междувременно нарежете на ситно лука. Измийте естрагона и отделете листата му, нарежете ги на ситно.

Сложете гърдите във фурната, за да са топли. Прибавете лука в тиган с останалата половин лъжица олио и запържете за минутка.

Сипете виното и половината естрагон. Варете докато виното остане наполовина, прибавете бульона и гответе докато течносста се редуцира наполовина.

Добавете сметаната и разбъркайте, върнете гърдите в тигана и загрете по 1 минута от всяка страна. Овкусете със сол и пипер.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар