Зелено ризото със спанак

28/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете зеленчуковия бульон да заври. Добавете и бялото вино, намалете котлона и оставете течността да къкри на тих огън.

Измийте и нарежете спанака. Загрейте зехтина в дълбока тенджерка, запържете лука и чесъна за 2-3 минути. Сложете ориза и гответе, като разбърквате, докато видите, че зърната станат прозрачни.

Сипете 1 черпак от бульона и бъркайте докато оризът поеме по-голямата част от течността. Добавяйте по този начин бульона в продължение на 15 минути.

Прибавете спанака и още бульон и варете до пълното сваряване на ориза. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче. Веднага поднесете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар