Ezine.bg»Рецепти»Риба»Риба тон с масло уасаби

Риба тон с масло уасаби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Риба тон с масло уасаби1 / 2
27/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба тон - 4 котлета (всеки по 175 г)
  • сусам - 1 ч.л.
  • масло - 125 г безсолно
  • лимони - 1/2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • уасаби - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сос табаско - 3 капки
  • магданоз
  • кориандър
  • див чесън
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете сусама в тиган без мазнина докато потъмнее леко, след което го оставете настрана. Изстискайте 1 с.л. лимонов сок и го добавете към сусама.

Нарежете на ситно зелените подправки, добавете ги към сусама заедно със соевия сос, соса уасаби, табаското и маслото. Разбийте до получаването на гладка смес и оформете овкусеното масло на руло.

Увийте го във фолио и сложете във фризера. Загрейте тиган на силен котлон, намажете рибата с олио и запържете по 3-4 минути от всяка страна.

Нарежете маслото на филийки. Разпределете рибата в 4 чинии, а върху всяко парче сложете по резен масло. Украсете със зелени подправки и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: