Кюфтета с морски дарове

27/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийките хляб в млякото за 5 минути. Раздробете месото от раците, сложете го в купа и прибавете към него нарязаните скариди. Отделете белтъците от жълтъците.

Добавете горчицата, соса уорчестър, жълтъците, кайенския пипер, бадемите и майонезата към нарязаните морски дарове. Измийте и нарежете 1 с.л. магданоз и го прибавете към сместа.

Отцедете хляба, добавете и него и разбъркайте до получаването на хубава смес, която не бива да е рядка. Ако сместа е твърде влажна най-добре добавете малко галета.

За приготвянето на панировката сложете брашното в една чиния, галетата в друга, а белтъците смесете с 1 с.л. вода и разбъркайте. Оформете 8 кюфтета от сместа, оваляйте ги в брашното, топнете в белтъците и накрая в галетата.

Сгорещете мазнина в тиган и изпържете кюфтенцата докато станат хрупкави и златисти. Сервирайте по 2 в порция, като гарнитурата може да бъде лимон, зелена салата, сос тартар или каквото ви харесва.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар