Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Прясна пъстърва с орехов дресинг

Прясна пъстърва с орехов дресинг

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
27/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Приготвена по този начин пъстървата става неустоимо вкусна"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 филета (всяко по около 175 г)
  • зеленолистни зеленчуци - микс
  • масло - 2 ч.л. растително
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • орехи - 5 бр.
  • Дресинг
  • орехово олио - 6 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • копър - няколко стръка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на най-високата температура. За приготвянето на дресинга обелете и нарежете на ситно зеления лук и го прехвърлете в малка купа. Измийте и нарежете копъра, добавете го към зеления лук.

Прибавете също така оцета, ореховото олио, сол и пипер. Намажете тавичката на грила с половината олио и наредете в нея рибата с кожата надолу. Поръсете ги със сол и пипер. Запечете рибата от едната страна за 5-8 минути.

Междувременно загрейте остатъка от растително масло в тиган и запържете орехи, но разбърквайте непрекъснато, защото не бива да загарят. Отцедете ги върху кухненска хартия и ги нарежете.

Измийте и подсушете зеленолистните зеленчуци и ги разпределете в 4 чинии. Отгоре сложете по 1 филе пъстърва. Разбъркайте дресинга и залейте рибата с него, поръсете с орехите и поднесете веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: