Прясна пъстърва с орехов дресинг

27/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пъстърва - 4 филета (всяко по около 175 г)
  • зеленолистни зеленчуци - микс
  • масло - 2 ч.л. растително
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • орехи - 5 бр.
  • Дресинг
  • орехово олио - 6 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • копър - няколко стръка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на най-високата температура. За приготвянето на дресинга обелете и нарежете на ситно зеления лук и го прехвърлете в малка купа. Измийте и нарежете копъра, добавете го към зеления лук.

Прибавете също така оцета, ореховото олио, сол и пипер. Намажете тавичката на грила с половината олио и наредете в нея рибата с кожата надолу. Поръсете ги със сол и пипер. Запечете рибата от едната страна за 5-8 минути.

Междувременно загрейте остатъка от растително масло в тиган и запържете орехи, но разбърквайте непрекъснато, защото не бива да загарят. Отцедете ги върху кухненска хартия и ги нарежете.

Измийте и подсушете зеленолистните зеленчуци и ги разпределете в 4 чинии. Отгоре сложете по 1 филе пъстърва. Разбъркайте дресинга и залейте рибата с него, поръсете с орехите и поднесете веднага.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар