Пастет от патладжан и кисели краставички

26/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган. Обелете лука и го нарежете на ситно, запържете за 5 минути. Измийте патладжана и го нарежете на кубчета.

Добавете към лука и пържете 10-тина минути, като разбърквате често. Отцедете и нарежете краставичките и сушените домати, сипете ги при патладжана.

Счукайте скилидките чесън и също ги добавете. Нарежете листенцата на мащерката и магданоза, една част от магданоза оставете за украса, а останалите зелени подправки сложете в тигана заедно с каперсите, горчицата и оцета. Задушете за 5 минути, като отново разбърквате.

Междувременно нарежете франзелата и препечете филийките. Овкусете пастета с черен пипер и сол, пасирайте и намажете филийките. Поръсете с магданоз и сервирайте.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар