Запечени яйца с раци

26/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • месо от раци - 180 г от консерва
  • яйца - 4 бр. големи
  • бренди - 4 ч.л.
  • масло - за намазване
  • черен пипер
  • магданоз - за украса
  • кайенски пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Леко намажете 4 формички за печене с масло. Разпределете месото от раци на дъното на всяка формичка и поръсете с по 1 ч.л. лъжичка бренди.

Счупете по едно яйце във всяка форма. Поръсете със сол и пипер и добавете по 1 лъжица сметана около жълтъците на яйцата.

Поръсете леко с кайенски пипер. Поставете формата в тава и печете около 10-15 минути или докато белтъците се стегнат, но жълтъците си останал рохки.

Сервирайте яйцата горещи във формите, като го поръсите с магданоз. Чудесна се съчетават с препечени филийки с масло.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар