Панирани картофи с шунка

18/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763321
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 578
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, предварително обелени, нарежете на тънки кръгове. Използвайте подходящо ренде или остър нож - дебелината на картофите не бива да е повече от 2-3 мм.

Шунката нарежете на тънки кръгчета, с големината на картофите. Загрейте вода и бланширайте за 40-50 секунди картофите. Оставете ги добре да се отцедят и и изсъхнат. Поръсете ги с малко сол и черен пипер.

Вземайте внимателно по 2 листа картофи, намажете ги с помощта на четка от едната страна със малко заквасена сметана, която трябва да действа като лепило.

Между картофите слагайте парче шунка и притиснете, за да се получи сандвич. Всеки сандвич овалвайте в брашно, яйца и галета. Пускайте ги да се пържат до приятен захар.

Внимателно обръщайте и вадете готовите панирани картофи с шунка. Отцеждайте ги върху решетка и ги поднесете с млечен сос.


подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар