Млечно-карамелен крем

18/06/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
"Разкошен и ефектен десерт с вкус на кафе за малки и големи"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 390
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 2 пакетчета желатин да набъбнат в отделни купички. Сложете 1 ч.ч. захар да се карамелизира в съд на котлона, бъркайте, докато се получи светъл карамел. При непрекъснато бъркане добавете парченцата масло и след него прясното мляко и кафето (топло). Щом сместа се хомогенизира, снемете от котлона, и разтворете в нея единия желатин. Оставете хубаво да изстине.

За белия крем загрейте прясното мляко със захарта и добавете нишестето (1-2 с.л.), размито в малко вода. Бъркайте, докато кремът се сгъсти и снемете от котлона. Оставете да се охлади и объркайте внимателно с разбита сметана.

Съвсем леко намазнете подходящи десертни купички или форми. Започнете да редувате тънък пласт карамелен крем, бял крем до горе. Сложете купичките в хладилник за няколко часа. След това поднесете карамелено-млечния крем обърнат в чинийка.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 12
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

A1lqk
A1lqk
24.12.2013 08:54
Страхотна е !!!!!!!!!
1
0
Ирина
Ирина
10.08.2013 12:36
Втория крем е с нишесте.Къде е другия желатин?
2
0
Кръстева
Кръстева
30.05.2013 20:50
Два крема, два желатина...елементарно е! Изглежда чудесно на снимката:)Благодаря за идеята!
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв