Кюфтета от леща и нахут

24/06/2017
Кристинаот КристинаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете добре нахута и лещата от водата от консервата. Ако имате по-чувствителен стомах, обелете нахута. След това пасирайте и нахута, и лещата до получаване на кайма.

Към нея добавете яйцата, брашното и смления лук. Овкусете с подправки разбъркайте добре. Оформете кюфтета с помощта на лъжица.

Наредете ги върху хартия за печене в загрята на 190 градуса фурна. Печете около 20 минути при горен и долен реотан, като поставите тавата в средата на фурната.

Когато кюфтенцата станат златисти, отстранете ги и ги оставете добре да се охладят. След това ще се отлепят много лесно от хартията.

Поднесете с подходяща гарнитура!подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар