Грис халва

24/02/2010
от СветославаНовак
"Любим вкус от детството - грис халва с бадеми, която лесно може да приготвите вкъщи!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 421
  • Преглеждания за месеца5258
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • грис – 1, 5 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.или на вкус
  • вода – 2 ч.ч.
  • бадеми - 1 ч.ч. обелени и леко натрошени, може и орехи
  • лимонена киселина – 15 гр.
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.

В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина. Залива се внимателно запърженият грис. Оставяме настрани, докато грисът поеме сиропа.

Докато халвата е топла, се слага във форми, на дъното на които има поставени малко нарязани бадеми.

Когато изстине халвата, се обръща. Получените формички поръсваме с пудра захар.
подобни рецепти тук
5 9
4 9
3 4
2 4
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Красимир Ненов
Красимир Ненов
06.02.2013 00:45
Луда работа
Как 15 гр лимонена киселина.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Лошото е, че някой даже и не преписва добре рецептите, или си няма никаква идея как се работи грис халва. Рецептата е неточна. Не е упомената какъв вид е мазнината, защото може някой да реши да ползва мас, например, а грис халвата се работи само и единствено с хубаво масло. 15 г лимонтозу е изключено, може, ако се работи промишлено производство. Затова и така съм гласувала - 1.ца.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв