Маслен кейк по уелски

21/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Не пестете маслото, това е маслен кейс. Запретвайте ръкави и заедно да изпечем тази вкусотия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо527
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с малко масло кръгла тава и покрийте с хартия за печене. Разбийте останалото масло с пудрата захар в купа с помощта на миксер. Трябва да се получи пухкава и лека смес.

Прибавете едно по едно яйцата, след това постепенно сипете и брашното. Добавете млякото и стафидите и смесете много хубаво.

Разстелете полученото тесто в тавичка и печете за 15-20 минути или до получаването на златист цвят. За приготвянето на глазурата, сложете маслото в купа заедно с канелата и захарта, разбъркайте добре.

Щом кейкът е готово, извадете го от фурната и намажете с глазурата. Оставете да престои докато маслото попие, след това го извадете от тавата на го нарежете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар