Пилаф със скариди

20/06/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор780587615
"Омаен ориенталски аромат и приказен вкус "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете рибния бульон да заври, обелете лука и го нарежете на шайби. Загрейте маслото и зехтина в тенджера и добавете лука. Накълцайте чесъна, стрийте сухите чушки и запържете всичко за няколко минутки.

Прибавете ориза и разбъркайте добре. Сипете бульона и шафрана към горната смес, оставете всичко да заври и прибавете скаридите и дафиновите листа. Овкусете със сол.

Похлупете и гответе на тих огън 10-тина минути. Отстранете от котлона и оставете така за 4 минути, без да махате капака.

Измийте, подсушете и нарежете магданоза. Прехвърлете пилафа в чиния за сервиране, овкусете с пипер и сол и украсете с нарязани зелени подправки.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар