Пилаф със скариди

20/06/2017
"Омаен ориенталски аромат и приказен вкус "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • скариди - 500 г тигрови (белени)
  • бульон - 700 мл рибен
  • дългозърнест ориз - 225 г
  • шафран - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • масло - 25 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 2 бр. сушени
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1 малка глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете рибния бульон да заври, обелете лука и го нарежете на шайби. Загрейте маслото и зехтина в тенджера и добавете лука. Накълцайте чесъна, стрийте сухите чушки и запържете всичко за няколко минутки.

Прибавете ориза и разбъркайте добре. Сипете бульона и шафрана към горната смес, оставете всичко да заври и прибавете скаридите и дафиновите листа. Овкусете със сол.

Похлупете и гответе на тих огън 10-тина минути. Отстранете от котлона и оставете така за 4 минути, без да махате капака.

Измийте, подсушете и нарежете магданоза. Прехвърлете пилафа в чиния за сервиране, овкусете с пипер и сол и украсете с нарязани зелени подправки.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар