Табуле със сьомга

23/06/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор780587676
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете булгура в тенджера с около 300 мл студена вода. След като водата заври, намалете котлона и варете 10-тина минути. През това време нарежете сьомгата на 4 равни парчета, сложете ги плитка тенджерка и залейте с вряла вода.

Оставете да заврят, намалете огъня и варете 3 минути. Прехвърлете сьомгата в чиния, за да може да изстине. Измийте, подсушете и накълцайте джоджена, зеления лук и магданоза. Сипете ги в купа.

Изстискайте лимоновия сок, подсушете листата маруля. Изплакнете сварения булгур със студена вода и го добавете към нарязаните зелени подправки.

Овкусете със сол и пипер, разбъркайте добре. Накъсайте сьомгата на парченца и я прибавете към салатата. Подредете листата зелена салата в плато за сервиране, отгоре разпределете табулето и поднесете с резени лимон.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар