Лешникова торта

15/06/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 232
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • за блатовете
  • яйца - 10 бетъка
  • захар - 1 ч.ч.
  • лешници - 300 г сурови, смлени
  • за крема
  • яйца - 10 - те жълтъка
  • масло - 250 г меко
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • шоколад - 200 г бял
  • лешници - 100 г печени за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците за блатовете с малка щипка сол на сняг и щом се захване, при непрекъснато разбиване добавяйте захарта. Накрая на 2 пъти объркайте с фино смлените лешници. В форма с диаметър около 24 см сложете леко намазнена хартия за печене и последователно изпечете еднакви блата в загряна на 180 градуса фурна. Пекат се бързо до лек златист цвят, като трябва да внимавате да не ги прегорите.

Разбийте маслото за крема с 1/2 от пудрата захар. Отделно разбийте на водна баня жълтъците с останалата част пудра захар на не силен огън - внимавайте да не ги сготвите, трябва да станат на пухкав крем и да се сгъстят.

На водна баня разтопете и натрошения шоколад и оставете да се охлади леко. Внимателно го разбъркайте с жълтъците, след което тази смес объркайте с масленият крем.

В подходящ поднос слепете блатовете с крема. Отгоре също намажете с крем и украсете с натрошени запечени лешници. Оставете лешниковата торта в хладилника за няколко часа преди Ситно смлените лешниците (за украсата) запечете 1-2 минути в сух тиган.

Поръсете тортата отгоре и отстрани с лешниците. Оставете тортата в хладилник поне няколко часа преди да я сервиратеподобни рецепти тук
5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар