Кисела супа от лапад

14/06/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Свежа кисела супа, която е най-вкусна, поднесена студена "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лапад - 500 г млади листа
  • брашно - 1 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 3 с.л. (може и 100 г кисело мляко)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете лука в зехтина, след което добавете нарязания лапад и задушавайте до омекване на зеленчуците, като от време на време разбърквате. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете брашното, разтворено в малко хладка вода, налейте 1 литър топла вода. Когато супата заври, варете няколко минути и свалете от огъня.

Добавете лимоновия сок (или киселото мляко) и сервирайте супата студена.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар