Задушена змиорка с ароматни треви

13/06/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Когато искате да впечатлите, поднесете нещо наистина вкусно и изискано, като нашата задушена змиорка в сос от ароматни треви "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • змиорка - 600 - 800 г
  • масло - 50 г
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • джоджен
  • девесил
  • магданоз
  • киселец
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете змиорката, а след това я нарежете на 4 порции. Всяко парче поръсете със сол и черен пипер.

Загрейте маслото, нарежете ароматните подправки и сложете змиорката с тях да се задушава за около 20 минути.

Залейте с виното - трябва да покрива порциите, змиорка и задушете още 10 минути.

Извадете змиорката в чист съд.

Разбъркате жълтъците с лимоновия сок и при непрекъснато разбиване добавяйте горещия бульон. Овкусете го със сол и пипер и залейте всяка порция с него.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар