Козунак

24/04/2009
Бори
отБориНовак
"Ние сме от онези хора, които обичаме да похапваме козунак през цялата година, а не само по Великден!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 047
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно – 1 кг.
  • яйца – 5 бр.
  • олио – 150 мл.
  • масло - 150 гр.
  • захар – 350 гр.
  • прясно мляко – 300 мл.
  • мая – 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре.

В брашното правим кладенче, в което добавяме от разбъркана смес. Замесваме и бием тестото.

Така приготвеното тесто слагаме на топло място да втаса (около 1 1/2 час). След това се оплита и пак да втаса около 30 минути.

Печем в умерена фурна около 35 - 40 мин.
подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 5
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Teodora
Teodora
10.02.2017 11:18
Начинаеща съм и бих искала някой да ми каже в кой момент да сложа маята ?
3
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.04.2017 22:30
Маята си я разтваряте в затопленото мляко заедно с лъжичка захар и оставете да шупне. Мазнината която е описана че се слага в млякото си я сложете като замесвате тестото. И понеже виждам че сте задали въпроса си отдавна, ако все пак решите да правите точно тази рецепта за козунак, бих ви посъветвала да намалите захарта. Рецептата е написана като през пръсти и това количество захар е прекалено.
0
0
Катя Благоева
Аз правя и го поръсвам със захар.
0
0
Димитър Дадачев
Маята слага ли се изобщо или е написана ей така между другото ?!
17
1

Виж всички коментари или напиши такъв