Козунак

24/04/2009
от БориНовак
"Ние сме от онези хора, които обичаме да похапваме козунак през цялата година, а не само по Великден!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 883
  • Преглеждания за месеца1130
  • Преглеждания за седмицата196
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре.

В брашното правим кладенче, в което добавяме от разбъркана смес. Замесваме и бием тестото.

Така приготвеното тесто слагаме на топло място да втаса (около 1 1/2 час). След това се оплита и пак да втаса около 30 минути.

Печем в умерена фурна около 35 - 40 мин.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 3
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Teodora
Teodora
10.02.2017 11:18
Начинаеща съм и бих искала някой да ми каже в кой момент да сложа маята ?
0
0
Катя Благоева
Аз правя и го поръсвам със захар.
0
0
Димитър Дадачев
Маята слага ли се изобщо или е написана ей така между другото ?!
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв