Калкан с ориз

10/06/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Майсторска рецепта за калкан - с две ръце гласуваме за тази вкусотия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете калакана на малки парченца, а костите, главата му заедно със целината, лука, моркова и резенето сварете на бульон, който подправяте с босилека и го прецеждате, след като е готов.

Парчетата калкан изпържете в сгорещено умерено олио, докато добият жълтеникав цвят. Налейте част от мазнината, овкусете с черен пипер, счукан чесън, скълцан магданоз и преди това нарязаните и изпържени домати. Задушете до омекване. Всичко задушете с половин литър от рибния бульон, като посолите на вкус.

Попарете ориза и го изплакнете под студена вода. Залейте го с половин литър от рибния бульон. Отново овкусете със сол и задушете до готовност на ориза.

При поднасяне сложете в средата на чиния ориза, а наоколо сложете от рибата с доматите.

Да ви е вкусно!подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар