Каварма кебап

10/06/2012
от Бай СтавриНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 209
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг
  • вино - 50 мл червено
  • лук - 2 глави кромид
  • праз - 2 стръка, средни
  • гъби - 300 г
  • червени чушки - 3 - 4 броя печена капия
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мазнина - 50 мл
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета и го сложете да се запържи равномерно в няколко с.л. мазнина.

Долейте виното, изчакайте да се изпари и прибавете нарязания на полумесеци лук, скълцан праз, почистените и нарязани гъби, както и обелените и нарязани капии. Объркайте добре.

Отделно запържете червения пипер в 40 мл сгорещено олио и го добавете към месото заедно с останалите подправки.

Запържете всичко хубаво, объркайте с доматеното пюре и го разпределете в гювечета. Сложете им капаците и ги пъхнете да се пекат за около 30 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 2
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар