Домашно Лимончело

09/06/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
"Усетете духа и романтиката на Италия с това ароматно домашно лимончело "
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 352
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре и подсушете лимоните. Остържете жълтата от бялата част на кората внимателно.

Сложете корите в стъклен съд с капак и залейте с водката. Сложете плътно капака и оставете съда на тъмно и хладно място за 1 месец.

След изтичането на 30-те дена направете захарен сироп, като сипете захарта в тенджера, доливате водата и загрявате на умерена температура на котлона.

Щом захарта се разтопи оставете сиропът да се охлади на стайна температура. След това добавете към водката и лимоновите кори. Отново добре похлупете съда и оставете на хладно и тъмно място за 7 дни.

След това прецедете течността и разпределете в бутилки. Съхранявайте ги на студено място. Получават се около 3 л лимончело.

подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар