Линцерови сладки

07/06/2012
Dark Angel
отDark AngelНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 172
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 200 г + за поръсване
  • яйца - 2 броя
  • лимони - настъргана кора на 1 лимон
  • мармалад - или сладко за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, разбъркайте го с пудрата захар и в кладенче по средата добавете яйцата. Подредете мекото масло на парчета околовръз и заедно с лимоновата кора постепенно замесете меко и гладко тесто. Покрийте го със свежо фолио и го оставете за 2 часа до една нощ в хладилник.

След това тестото разточете на коран с 5 мм и изрежете желаните от вас формички сладки. Добре е едната форма да е пълна, а другата - с изрязано кръгче по средата.

Подреждайте сладките в тава с хартите за печене и ги слагайте да се пекат в загряна на 170 градуса фурна до порозовяване.

Готовите линцерови сладки слепете с любимото си сладко или мармалад и ги поръсете със сладко. Оставете да престоя преди да поднесете.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар