Друсани картофи с подправки

05/06/2012
от БарфиНовак
"Резонно беше да се очаква, че след друсан кебап има и друсани картофи. Опитайте, защото няма как да не ви харесат "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 053
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи се измиват и почистват добре, след което се подсушават.

Олиото се загрява в дълбок незалепващ тиган с капак.

Сопват се картофите и се похлупват плътно с капака.

Запържват се на средна степен на котлона, като често тиганът се раздрусва, за да се запържат равномерно.

Оставете да се готвят 20 минути, раздрусвайки често и след това вижте дали са омекнали.

Добавете към сготвените вече картофи маслото, счукания чесън и всички останали подправки.

Слага се пак капака и се раздрусва леко за 2-3 минути на слаб огън.

Поднесете готовите друсани картофи с подправки с малко настърган кашкавал по желание.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
08.02.2016 20:46
Сурови картофи няма шанс да станат готови за 20 минути в тигана - особено на средна температура.
Незнам какво правиш с толкова много и разновидни подправки някой от които дори не са съвместими?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв