Руски пудинг с ориз

02/06/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Пудинг по руски - един десерт, който непременно трябва да опитате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза, отцедете го и го попарете 3 пъти в гореща вода. След това го сложете да се вари в нова вода 10 минути. Прецедете го, залейте с горещо прясно мляко и сложете да се задушава за около 20 минути. Охладете го леко.

Разбийте захарта и мекото масло на пяна и добавете един по един жълтъците, ванилената захар, накиснатите и отцедени стафиди, нарязаните плодове и накрая ориза.

Сместа разбъркайте внимателно с отделно разбитите на сняг с щипка сол белтъци.

Прехвърлете сместа във форма за пудинг /или друга подходяща/, която сте намаслили и поръсили с галета. Сложете капак и варете около 40 минути /или по-малко/.

При поднасяне пудингът се прехвърля в чиния и се залива с плодов сироп по желание.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар