Оригинална плескавица

01/06/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Вадете лютата ракия - днес сме на плескавици "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г
  • телешко месо - 300 г
  • лук - 150 г
  • черен пипер
  • сол
  • люти чушки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида месо смиламе и овкусяваме със сол, черен пипер, добавяме част от скълцания лук и ако обичате по-пикантно - и скълцани люти чушлета.

Измесете сместа добре и оставете на хладно поне за 3 часа да се овкусява.

След това оформяйте по-големички кюфтета и ги изпечете на скара, а по желание може и да ги изпържите.

В подходяща чиния сложете останалия лук в средата и подредете около него плескавиците. Полейте с олио и поднесете.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар