Палачинков сладкиш с орехи

31/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"По-хубаво от торта, по-вкусно от всеки друг сладкиш "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците от яйцата с брашното, след това постепенно доливайте млякото, 1 с.л. захар, разтопеното масло. Добавете след това разбитите с щипка сол белтъци и внимателно смесете.

От сместа изпържете в тиган с незалепващо покритие палачинките, но само от едната страна.

Готовите подреждайте ги с изпържената страна нагоре в чиния и всяка поръсвайте със смес от смлените орехи, какао, захар.

Последната палачинка сложете отгоре с изпържената страна нагоре.

Нарежете на парчета като торта и поднесете - може докато са топли или след като са се охладили.

По желание гарнирайте с кленов сироп, мед, ядки и плодове.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар