Акула на скара

30/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Страхотна рецепта, която ще накара дори заклет морски вълк да слезе на сушата, за да я пробва "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • филе от акула - 6 парчета (175 г всяко)
  • соев сос - 120 мл
  • портокалов сок - 120 мл изцеден
  • кетчуп - 60 мл
  • магданоз - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 големи скалидки, счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в подходяща купичка соевия сос, сока от портокал, кетчупа, скълцан магданоз, лимонов сок, чесън и подправки. От тази смес отделете 60 мл.

Залейте парчетата акула с другата част марината и я сложете покрита да се овкусява в хладилника за около 2 часа.

Извадете рибата от маринатата и загрейте скарата и сложете да се пече за по около 6 минути от всяка страна - през цялото време я мажете със заделената марината.

Поднесете със салата по ваш избор.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар