Торта шарлота с баварски крем

02/06/2012
"Великолепна импровизация по оригиналната торта Шарлота, но с баварски крем, което я прави поне два пъти по-вкусна и неустоима "
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

В подходящ съд на котлона смесете почистените и нарязани при нужда плодове за пълнежа, захарта и вермута/рома. Сместа трябва да се кипне и да се остави да се редуцира.

За Баварския крем сложете да кипнат прясното мляко, захарта и остърганата шушулка ванилията. Разбийте жълтъците леко, прецедете горещото мляко и го сипете на порции при непрекъснато разбиване към жълтъците.
Върнете съда на котлона и бъркайте, докато леко се сгъсти.

Оставете готовия крем да изстине напълни, като го покриете с прозрачно фолио. Предварително разтворения във вода, разтопен и охладен желатин се разбърква към студения крем. Накрая се обърква и с разбитата сметана.

В подходяща намаслена леко форма с отлепящи се страни се подреждат бишкоти по стените и дъното. Може да използвате и голяма кръгла купа, като предварително я покриете с фолио, за да може после да извадите шарлотата.

Сипва се 1/2 от крема върху бишкотите, отгоре се разпределят леко отцедените плодове, отново ред бишкоти, останалия крем и пак бишкоти, по желание, но може да пропуснете третия ред и вместо него да подредите плодове.

Сложете Торта шарлота с баварски крем в хладилник за 4 часа. След това махнете внимателно стените на формата или обърнете купата в поднос, като отстраните свежото фолио. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 3
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валя
Валя
23.05.2014 14:47
Страхотна става. За 2-ри път я правя по тази рецепта. Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията