Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Език със сос от сметана и гъби

Език със сос от сметана и гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Език със сос от сметана и гъби1 / 2
25/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Впечатляващо вкусно и ароматно ястие, което да поднесете по специален повод"

Необходими Продукти

  • телешки език - 300 гр.
  • гъби - 150 - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • керевиз - 1 стрък
  • дафинови листа
  • черен пипер
  • брашно - 10 гр.
  • лук - 20 гр.
  • сухар - 2 с.л.
  • масло - 15 гр.
  • сол
  • сметана - 30 гр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист и черен пипер.

След увирането се обелва и се нарязва на парчета, които се пускат в бульона.

Отделно се запържват лукът и гъбите Прибавя се брашното, слагат се и зеленчуците, отцедени от бульона и нарязани.

Запръжката се разрежда с бульон. Изсипва се в соса, който се оставя да ври заедно с езика.

Разбива се сметаната и се съединява със соса. Подправя се на киселина.

Поднася се с парче лимон.

Рейтинг

4
53
41
31
21
10
Дай твоята оценка: