Козуначени тарталети

01/06/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • козунак - 1/2 изсъхнал
  • шоколад - 100 натурален + още малко за украсата
  • портокалови корички - 50 г сушени
  • коняк - 3 с.л.
  • орехи - 50 г смлени
  • кокос - 4 с.л.кокосови стърготини
  • пудинг - 1 пакетче ванилов, без варене
  • сладко - по избор, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухия козунак почистете леко от корите и го нарежете на кубчета. Към тях добавете разтопения на водна баня шоколад, орехите, коняка, кокоса и ситно нарязаните портокалови кори.

Хубаво разбъркайте козуначената смес. Намаслете леко форми за тарталети и сипвайте част от тестото във всяка, притиснете и оформете основата на тарталетите по дъното и стените.

Така приготвените форми оставете за 10-15 минути във фризер. Пудингът се разбива според указанията на опаковката.

Във всяка тарталета се слага мъничко сладко на дъното, пълни се с крем и пак се слага сладко. Отгоре се украсява с малко настърган шоколад, портокалови кори или се прави украса по избор.
подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар