Пълнен телешки език

01/03/2013
от РадкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 633
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • телешки език – 200 гр.
  • моркови – 1 бр.
  • керевиз – 1 стрък
  • дафинови листа
  • черен пипер
  • оцет
  • лук - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и оцет.

Като омекне се обелва, разрязва се по дължина и се прави вдлъбнатина, която се пълни с изпържен лук, подправен със сол и черен пипер. Привързва се леко с конец.

Залива се с бульона, в който е врял и се пече на фурна.

След като е готов внимателно махаме конецът, режем на филийки и поднасяме с различни гарнитури.
подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар