Печен фазан

28/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Гответе със стил и ... с наша помощ Изпитана рецепта за фазан, който ще ви накара да си оближете пръстите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете фазана, измийте го и го подсушете. Смесете равни части вода и оцет иго оставете да се кисне за 1 денонощие. След това отцедете фазана и го посолете. Шпиковайте птицата с малки парченца шунка, сланина и лимонова кора.

Дреболийките на фазана нарежете ситно и ги запържете с 1 с.л. масло. Сипете стафидите и ориза, овкусете със сол и напълнете фазана. Отвора на птицата зашийте и цялата я увийте добре в намаслена пергаментова хартия.

Поставете в намаслена тава и го пече за около 2.5-3 часа - трябва да го поливате регулярно с по 1 с.л. вино.

Запържете в 1 с.л. мазнина нарязаната ситно шунка. Ароматизирайте я със скълцаните карамфилчета, дафинови листа и черен пипер, залейте с 1 и 1/2 ч.ч. бульон с 1 с.л. размита в него брашно. Варете соса до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Накрая подправете с лимоновия сок и снемете от котлона.

Поднесете печения фазан със соса.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар