Миди с подлучен сос по френски

28/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Морски изкушения по френски - да ви е вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мидите и ги почистете, сложете ги с достатъчно количество студена вода да се варят в тенджера, като загрявате постепенно - целта е черупките на мидите да се отворят и да се свари месото им.

Отцедете мидите и запазете чаша от бульона. Махнете едната черупка на всяка мида и ги подредете в чиния или плато.

Запържете брашното в маслото и разредете с бульона, докато се получи гладък сос. Добавете счукания чесън и снемете от котлона. Застройте подлучения сос с жълтъка и лимоновия сок, които сте разбили първо отделно.

Мидите се заливат със соса и се поръсват с малко скълцан магданоз.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар