Паниран език

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Паниран език1 / 2
04/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • телешки език - 200 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • керевиз - 1 стрък
  • дафинови листа
  • черен пипер
  • бахар
  • бира - 50 гр.
  • брашно - 10 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • сухар - 2 с.л.
  • масло
  • сол
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар.

След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява.

Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата и най-накрая в сухара.

Пържи се в сгорещена мазнина.

Поднася се с парче масло и лимон.

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: