Задушени пъдпъдъци

13/12/2014
от ВениНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 461
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 1 бр.
  • сланина – 10 г
  • мазнина – 15 г
  • корени – 40 г за супа
  • чесън – 5 г
  • лук – 10 г
  • вино – 30 г
  • брашно – 5 г
  • доматено пюре – 5 г
  • сол
  • дафинови листа
  • черен пипер
  • масло – 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се почистват и се пържат в масло. След като се изпържат, се изваждат и в мазнината се добавя лукът, който също се пържи.

Прибавят се брашното и корените. Добавят се чесънът, 1 дафинов лист, доматеното пюре и черният пипер. Оставя се да се поизпържи.

Доливаме виното. След като то се изпари, слагаме солта.

Прибавят се отново пъдпъдъците, заливат се с малко вода и се оставят да се варят на тих огън.

Поднася се с пасиран сос и гарнитура от ориз и грах.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар