Тексаски шоколадов кекс с глазура

23/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Носим го чак от Тексас, защото и там обичат вкусните кексове "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо740
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • смес за кекс - 500 г готова за шоколадов
  • мътеница - 235 г или нискомаслено прясно мляко
  • масло - 70 г разтопено
  • яйца - 2 бр. разбити леко предварително
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • за шоколадовата глазура
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • масло - 115 г, меко
  • пудра захар - 455 г
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • орехи - 115 г Пекан, печени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първите 5 съставки се разбиват заедно с помощта на миксер до хомогенност - за около 2 минути.

Готовата смес се прехвърля в намазнена и набрашнена тава с размери 33х23х5 см и се изпича за около 15-20 минути на 180 градуса. Готовността на сладкиша се проверява с клечка за зъби - тя излиза без тесто и трохи, ако е готов.

За глазурата, която се приготвя по време на печенето, в тенджерка с двойно дъно разбъркайте млякото и какаото, като се загрява на умерен котлон.Добавя се маслото и след като се разтопи - пудрата захар и ванилията. Бърка се до гладък крем. Към крема накрая се добавят орехите пекан.

Изважда се готовия кекс от фурната и веднага се маже с глазурата.

Готовият шоколадов сладкиш от Тексас се поднася напълно изстинал.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар