Печен зрял фасул

23/05/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Боб, сладък сос и бекон - как да не си сипе човек допълнително?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бекон - 450 г нарязан
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 зелена
  • зрял фасул - 2 консерви сварен (по 425 г всяка)
  • свински наденички - на вкус
  • доматен сос - 235 мл за скара
  • светлокафява захар - 225 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязания бекон запържете в по-голям и дълбок тиган, докато добие златист цвят и стане хрупкав. Готовия бекон отцедете от излишната мазнина, като го сложите на кухненска хартия.

В тигана с мазнината запържете нарязаните лук и чушка и след като омекнат, ги отцедете от излишната мазнина.

В подходяща тавичка за печене сипете двете консерви боб и го объркайте със зеленчуците, бекона и готовия доматен сос за скара, захарта.

Ястието се пече за около 45 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Поднесете печения боб с филийки пресен хляб или като гарнитура към различни ястия, както го хапват в САЩ.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар