Задушена яребица

22/12/2012
Дима
отДимаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 508
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – яребица 200 гр.
  • олио – 20 гр.
  • вино – 50 гр.
  • лимони – 1 бр.
  • моркови – 20 гр.
  • керевиз – 20 гр.
  • пащърнак – 20 гр.
  • чесън – 5 скилидки
  • дафинови листа
  • домати – 30 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яребицата се почиства и се пържи в масло. След като се изпържи се сипва 1 чаша вино, добавят се нарязаните лимонови парчета, моркови, керевизът, пащърнакът, чесънът, 1 дафинов лист, малко сок от червените домати. Оставя се да се поизпържи.

След това се долива половин чаша вода или бульон. Съдът за варене се затваря добре с капак или се залепва с тесто.

Къкри на тих огън, като от време на време съдът се разклаща с двете ръце.

Поднася се с пасиран сос и гарнитура от крокети.
подобни рецепти тук
5 0
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар