Яйчен крем

28/05/2012
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 315
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 2 ч.ч.+ 100 мл
  • захар - 150 г или на вкус
  • яйца - 4 жълтъка
  • нишесте - 4 с.л.
  • ванилия - 1 шушулка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко да кипне заедно със захарта и остърганата шушулка ванилия.

Отделно разбийте яйцата с 100 мл прясно мляко и нишестето и при непрекъснато бъркане добавете към горещото мляко.

Бъркайте непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Така приготвения яйчен крем разсипете в изплакнати със студена вода купички.

Поднесете яйчния крем обърнат в чиния и гарниран с домашно сладко.подобни рецепти тук
5 4
4 6
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар