Пресни картофи на фурна с чеснов сос

28/05/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 456
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг пресни
  • зехтин - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • шарена сол - 1 - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • за чесновия сос
  • чесън - 4 скилидки пресован
  • кисело мляко - 1 кофичка цедено
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи се измиват старателно с четка и се подсушават. Всичко подправки се смесват в плик, в който се сипват картофите и пликът добре се раздрусва, докато всеки картоф се овкуси равномерно.

След това всичко от плика се сипва в намазнена тава и отгоре картофите се поливат обилно със зехтин.

Отстрани в тавата се долива 150 мл топла вода и картофите се пекат да готовност в умерено загряна фурна.

За соса разбийте добре цеденото кисело мляко, сметаната, пресования чесън с малко сол и бял пипер на вкус. Поднесете порция пресни картофи на фурна с чеснов сосподобни рецепти тук
5 1
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар