Милинките на баба

27/05/2012
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 701
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. топла
  • мая - 40 г
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - за меко тесто
  • За плънката
  • мас - 3 с.л. свинска
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 300 г
  • за заливката
  • масло - ½ пакетче краве
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - за гъста боза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода с щипка захар. Добавете сместа към пресято брашно заедно със солта. Добавяйки постепенно брашно, замесете меко и гладко тесто, което се оставя да втаса за 1 час на топло.

Натрошеното сирене разбъркайте с яйцата, за да направите плънката. От втасалото тесто късайте еднакви топчета, потапяйте в мас, разтегляйте с ръце и в средата им слагайте малко плънка.

Внимателно ги овалвайте пак на топка. Потапяйте ги пак в разтопена мас и ги подреждайте в тава едно до друго, с гънката надолу. Оставете да втасат пак за известно време.

Разтопете маслото със солта за заливката и сгъстете сместа с малко брашно, за да се получи смес с гъстотата на по-гъста боза. Залейте върху милинките и сложете да се пекат в загряна фурна първо отдолу.

Щом се надигнат и мазнината започне да цвърчи, пуснете на 220 градуса и отгоре и доизпечете милинките.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

дани
дани
16.03.2014 17:39
по скоро ми приличат на кифли отколкото на милинки,снимката няма нищо общо с описанието за приготвяне на милинки....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв