Пилешки гърди със сметана

27/05/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 380
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • пастет - 100 г твърд
  • масло - 40 г
  • гъби - 200 г
  • бренди - 3 с.л. или коняк
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1/3 ч.л.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • сметана - 5 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките гърди със сол и останалите подправки и оставете да се овкусят за половин час. Нарежете пастета на парченца дебелина около 8 мм.

Ако пилешките гърди са дебелички, направете разрез по средата и пъхнете по парче пастет в получения джоб. Ако гърдите са тънки - просто увийте във всяко пилешко парче пастет и закрепете в двата случая с клечки за зъби.

Така приготвените пилешки рула или джобове запържете леко в разтопеното масло. След това ги подредете в йенска тенджера.

В същия съд запържете гъбите и добавете брендито и подправки на вкус. Сипете сместа върху пилешкото, сложете капака и пухнете да се пече в загряна фурна за около 40 минути.

В съда от пърженето долейте сметаната и щом поври малко, снемете от котлона. На 25-тата минута от печене залейте сметаната в йенския съд и доопечете.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар