Мераклийски боб с лобода

26/05/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 535
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лободата се попарва и се накълцва ситно. Накиснатия от предната вечер боб се слага да се свари до полуготовност, като по средата на варенето се добавят малко олио. Добавят се нарязаните едро колбаси и бекон.

Отделно лукът се запържва с малко мазнина, добавя се скълцаната скилидка чесън, брашното и лободата. Бърка се за 4-5 минути.

Зелената запръжка се добавя в боба и се овкусява с подправките. Накрая се поръсва със стритата люта чушка и след малко се сваля от котлона.

Поднесете мераклийския боб с лобода с малко прясно накълцан магданоз. Вместо лобода, може да използвате спанак, лапад или киселец (киселеца в по-малко количество).подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар