Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета от месо с грис

Кюфтета от месо с грис

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Кюфтета от месо с грис1 / 2
22/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • кайма - 500 гр.
  • масло - 50 гр.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 200 - 300 мл
  • грис - 60 гр.
  • сол - на вкус
  • сухар - 25 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с накиснатия и изцеден сухар. Добавят се яйцата, половината от солта и половината от маслото. Омесва се добре. От така получената смес се оформят две питки с големината на дланта.

Отделно се кипва млякото, пуска се грисът и се бърка непрекъснато с дървена лъжица докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се прибавя останалата част от солта.

След като изстине от грисът се оформят топки, които си поставят в средата на месните питки и се увиват.

Получените кюфтета се варят на пара.

Поднасят се топли.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: