Полски понички

25/05/2012
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 198
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 2 с.л.
  • масло - 40 г краве
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч топло
  • мая - 1 ч.л суха
  • мая - 1/2 пакетче (20 г) прясна
  • яйца - 2 броя
  • ромова есенция - или ванилия
  • брашно - около 2 ч.ч + още малко за измесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта, мекото масло, топлото мляко, 2 вида мая и добре разбъркайте. Добавете яйцата, есенцията и брашното и замесете меко и хомогенно тесто, което не трябва да лепне. Оставете го да втаса на топло и да удвои обема си.

Разточете на кора втасалото тесто с дебелина около 1 сантиметър. С помощта на малка чаша изрежете кръгове и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Оставете отново да втасат до удвояване на обема си. След това изпържете поничките до кафяв загар в сгорещена мазнина (по-голямо количество).

По желание след като полските понички изстинат, ги напълнете с помощта на шприц със сладко, мармалад, шоколад и т.н.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

оле
оле
01.04.2013 18:34
Станаха страхотни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв