Печена риба на пара във фурна

25/05/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 372
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Рибата се пече в 2 тави - в едната слагаме самата риба, а другата е за водната баня, като е пълна с вода с 1/3 от височината й.

Почистената риба добре овкусете с подправки и полейте с лимонов сок. Сложете я в едната подмазнена тава и добавете всички почистени и нарязани зеленчуци. Отново поръсете с подправки и добавете кубчета масло.

Увийте двете тави с фолио и ги сложете да се пекат в загрята фурна за около 40 мин на 150-160 градуса.

По желание отстранете кожата на готовата риба. Поднесете с чаша изстудено бяло вино.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар