Печена риба на пара във фурна

25/05/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

  • риба - около 1, 5 - 2 кг изчистена пъстърва или сом; може и друга
  • моркови - 400 г
  • целина - 200 г
  • картофи - 600 г
  • домати - 300 г
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
  • лимони - 1 - 2 броя

Приготвяне

Рибата се пече в 2 тави - в едната слагаме самата риба, а другата е за водната баня, като е пълна с вода с 1/3 от височината й.

Почистената риба добре овкусете с подправки и полейте с лимонов сок. Сложете я в едната подмазнена тава и добавете всички почистени и нарязани зеленчуци. Отново поръсете с подправки и добавете кубчета масло.

Увийте двете тави с фолио и ги сложете да се пекат в загрята фурна за около 40 мин на 150-160 градуса.

По желание отстранете кожата на готовата риба. Поднесете с чаша изстудено бяло вино.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.2
Общо 5 гласували
5 1
4 0
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии