Мариновани кюфтенца

16/06/2009
от ГериНовак
"Кой каза вълшебната дума кюфтенца? Винаги сме на линия за кюфтенца "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 326
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 160 гр.
  • хляб – 30 гр.
  • прясно мляко – 20 гр.
  • яйца – 1 бр.
  • брашно – 8 гр.
  • лук – 20 гр.
  • моркови - 10 гр.
  • керевиз - 10 гр.
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет – 3 р.
  • доматено пюре - 5 гр.
  • черен пипер
  • дафинов лист – 1бр.
  • магданоз
  • масло – 20 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила. Може да се използва и готова кайма. Смесва се с накиснатият и отцеден в млякото хляб, лукът, солта, черният пипер, яйцето и магданозът. Омесва се добре.

От сместа се оформят кюфтета, които се панират в брашното и се изпържват.

Отделно се запържват лукът, керевизът, чесънът и доматеното пюре. Запръжката се разрежда с бульон. Прибавят се дафинов лист и черен пипер.

След като поври сосът се пасира и се подправя с лимон и счукан чесън, пускат се кюфтетата и ястието се запича на фурна.

подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар