Пилешки шишчета по тайландски

19/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Леко пикантни, неустоимо ароматни и ... ами разкошни са - пилешки шишчета по тайландски, които непременно трябва да бъдат опитани "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции36
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 450 г без кожата
  • За фъстъчения сос
  • кокосово мляко - 170 мл неподсладено
  • фъстъчено масло - 1 с.л.
  • бамбукови клечки - 36 бр. (накиснати във вода)
  • зелен лук - 4 стръка (зелената част е нарязана на парчета с дължина около 2.5 см)
  • за марината
  • люти чушки - 1 ч.л. сухи (стрити)
  • соев сос - 75 мл
  • лайм - 2 с.л. пресен сок
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • джинджифил - 2 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ленти с ширина около 5 мм и ги сложете в плитка чиния. Смесете сока от лайм със соевия сос, джинджифила и стритите люти чушки. Запазете 3 с.л. от маринатата, а към останалата смес добавете водата.

Сипете маринатата върху месото и разбъркайте. Покрийте чинията и я оставете в хладилник за около 30 минути до 2 часа, като разбърквате от време на време.

Загрейте скарата на среден огън. Междувременно смесете в малка тенджерка кокосовото мляко, фъстъченото масло и запазените 3 с.л. от маринатата.

Оставете сместа да ври на тих огън, като непрекъснато бъркате. Намалете силата на огъна и варете до 4 минути или докато сосът се сгъсти. Поддържайте го топъл.

Отцедете месото и хвърлете маринатата. На всяко шишче нанижете по 3-4 ленти от месото, като редувате със зелен лук. Печете на загрята скара до готовност. Поднесете с топлия фъстъчен сос в отделна купичка.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар